ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un Centru de informare turistică a fost deschis la Călăraşi

08:59 | 04.05.2022 Categorie: Regiuni

Chişinău, 4 mai. /MOLDPRES/. La Călărași a avut loc ieri lansarea Centrului de informare turistică, creat în cadrul proiectului transfrontalier moldo-român, cu genericul MuseumInfoTur. Acesta este finanțat de Uniunea Europeană prin Programul Operațional Comun România - Republica Moldova 2014 – 2020, transmite MOLDPRES.

Evenimentul a fost organizat de Muzeul de Istorie și Etnografie „Dumitru Scvorțov-Russu" din orașul Călărași, în parteneriat cu Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Centru și Asociația de Dezvoltare a Turismului în Moldova.

„Acesta este un rezultat al curajului și determinării reprezentanților locali, care s-au angajat să fie un exemplu pentru Centrele de informare turistică din cadrul rețelei, precum și pentru alte puncte de informare care sunt funcționale pe teritoriul țării noastre”, a explicat pentru MOLDPRES Lilia Ţurcan, manager de proiect.

Pentru creșterea capacităților reprezentanților care activează în Centrele de Informare Turistică au fost organizate sesiuni de instruire tematice. De asemenea, pentru buna desfășurare a activităților de informare, Centrul nou-creat a fost dotat cu echipament modern. Acestea reflectă patrimoniul cultural și natural din arealul proiectului, conform sursei citate.

Inaugurarea celor şapte Centre de informare turistică din Republica Moldova se desfășoară în perioada 3-6 mai, în incinta muzeelor parte a proiectului MuseumInfoTur.

Activitățile proiectului sunt organizate de ADR Centru, în parteneriat cu Asociația de Dezvoltare a Turismului în Moldova și Asociația de Cooperare Transfrontalieră „Euroregiunea Dunărea de Jos" (România). Obiectivul general al proiectului constă în creșterea vizibilității patrimoniului transfrontalier cultural și istoric al Regiunii Centru, Republica Moldova, și al județului Galați, România, prin consolidarea capacitaților instituțiilor culturale și crearea unei rețele de centre de informare turistică în destinațiile majore promovate. În cadrul acestuia se realizează acţiuni ce țin de dezvoltarea capacitaților muzeelor, altor instituții relevante, prin crearea Centrelor de informare turistică din opt zone reprezentative, precum și promovarea patrimoniului cultural și istoric în cadrul rețelei transfrontaliere.

Foto: ADR Centru

img22003351

img22003351

img22003351

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!