ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Noi reglementări privind producerea, etichetarea și comercializarea vinurilor dezalcoolizate au fost aprobate de Guvern

15:57 | 04.05.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 4 mai. /MOLDPRES/. Producerea, etichetarea și comercializare a vinurilor dezalcoolizate va fi realizată în baza unor noi reglementări, relatează MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Executivului.

Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi modificări la Reglementarea tehnică „Organizarea pieței vitivinicole", drept urmare a creșterii cererii pe piață a vinurilor dezalcoolizate și din necesitatea de a oferi consumatorului produse sigure și de calitate. Totodată, noile prevederi corespund standardelor Uniunii Europene.

Astfel, procesul de producție a vinurilor dezalcoolizate se va deosebi de producerea celor tradiționale doar prin etapa finală, când are loc procesul de eliminare parțială (de la 0.5 % vol. până la 8.0% vol.) sau totală (de cel mult 0.5 % vol.) a alcoolului din vin. Alcoolul urmează a fi eliminat prin metoda evaporării în vid, a separării prin membrane sau prin îmbinarea acestor metode.

Până în prezent, vinurile autohtone fără alcool au reușit să acceadă pe rafturile rețelelor comerciale din Polonia, Belarus, Rusia, SUA, Japonia, devenind tot mai populare pe piața mondială. 

Foto: Guvern

img22003375

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!