ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Registrul monumentelor ocrotite de stat va fi actualizat

16:08 | 04.05.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 4 mai. /MOLDPRES/. Registrul monumentelor ocrotite de stat va fi completat cu trei clădiri din Chișinău și „Peștera lui Bechir” din Soroca. O hotărâre în acest sens a fost aprobată astăzi de Executiv, a relatat pentru MOLDPRES Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.

Potrivit documentului, în Registru urmează a fi incluse: clădirea fostului sediu al Ministerului Alimentației Publice, clădirea cu parc a Maternității nr. 2, edificiul Circului din Chișinău, dar și Schitul rupestru „Peștera lui Bechir” din ocolul silvic Soroca.

De asemenea, Registrul va fi actualizat prin corectarea unor erori identificate în rezultatul inventarierii, privind adresa poștală în cazul a 10 monumente ocrotite de stat, toate amplasate în zona de centru a municipiului Chișinău.

Foto: Guvern

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!