ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șefa statului a discutat cu președintele Consiliului European

16:31 | 04.05.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 4 mai. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut astăzi o întrevedere cu președintele Consiliului European, Charles Michel, care a efectuat o vizită în țara noastră, comunică MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al instituției prezidențiale.

Oficialii au discutat despre situația din regiune și despre consecințele economice, sociale și umanitare ale războiului din Ucraina pentru Moldova. În cadrul discuțiilor, șefa statului a pledat, încă o dată, pentru restabilirea păcii, care este prioritară pentru un viitor comun prosper. La rândul său, președintele Michel a mulțumit cetățenilor țării noastre pentru generozitatea manifestată față de refugiații din Ucraina și a dat asigurări că UE va fi în continuare alături de Republica Moldova.

Președintele Maia Sandu a declarat că autoritățile mizează pe sprijin pentru aderarea Republicii Moldova la Zona Unică de Plăți în Euro și pentru acceptarea operatorilor mobili moldoveni în rețeaua europeană de roaming. Totodată, șefa statului a solicitat ajutor sub formă de fertilizanți pentru a susține agricultura și a asigura securitatea alimentară a țării. Discuțiile au vizat și subiecte referitoare la cooperarea în domeniul securității și al controlului la frontieră.

„Pentru a reduce efectele negative ale războiului asupra economiei, avem nevoie de o mai mare deschidere a pieței europene pentru produsele moldovenești și de permise pentru traversarea teritoriului UE pentru transportatorii noștri de mărfuri. Apreciem asistența multidimensională a Uniunii Europene, în special în această perioadă dificilă, și vom continua să muncim pentru ca, într-o bună zi, să intrăm în marea familie europeană, spre binele tuturor cetățenilor țării noastre”, a menționat șefa statului.

Foto: Președinție

img22003378

img22003378

img22003378

img22003378

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!