ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

A fost lansat proiectul cultural „Scriitorii pentru Capitală, Capitala pentru scriitori”

18:37 | 04.05.2022 Categorie: Cultură

Chişinău, 4 mai. /MOLDPRES/. La Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu” a fost lansat astăzi proiectul cultural „Scriitorii pentru Capitală, Capitala pentru scriitori”, coordonat de Uniunea Scriitorilor din Moldova în parteneriat cu instituția gazdă, informează MOLDPRES.

Solicitat de agenție, vicepreședintele Uniunii Scriitorilor din Moldova, Ivan Pilchin, coordonatorul proiectului, a menționat că acesta va constitui o platformă de promovare a creației scriitorilor autohtoni, membri ai Uniunii Scriitorilor din Moldova, precum și a experienței creatoare și a viziunilor artistice ale acestora.

Potrivit sursei citate, scriitorii desemnați în cadrul acestui proiect (Arcadie Suceveanu, Dumitru Crudu, Maria Pilchin, Irina Nechit, Radmila Popovici ș.a., în total 12 scriitori) își vor programa câte o întâlnire cu publicul în cadrul filialelor Bibliotecii Municipale „B.P. Hasdeu”, vor participa în alte acțiuni culturale organizate sub egida Primăriei municipiului Chișinău. Întâlnirile cu scriitorii vor include următoarele componente: conferințe, lecturi, dialog, alte forme de interacțiune cu publicul. Evenimentele vor fi mediatizate de partenerii media și promovate în mediul on-line (live-uri, produse video, secvențe foto etc.). 

Prezent la eveniment, președintele Uniunii Scriitorilor din Moldova, Teo Chiriac, a afirmat că autorul, editorul, bibliotecarul și cititorul sunt entități care trebuie să conlucreze pentru a promova limba română și literatura de calitate. În context, directorul Bibliotecii Municipale ”B.P. Hasdeu”, Mariana Harjevschi, a spus că acest proiect este de perspectivă și împreună cu bibliotecarii și profesorii din instituțiile de învățământ din municipiu va apropia cititorii de carte și de scriitori.

Proiectul este finanțat de Primăria capitalei. Suma aprobată pentru realizarea proiectului constituie douăzeci de mii de lei. Perioada de desfășurare: mai-octombrie 2022.

img22003380

img22003380

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!