ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

81 de obiecte explozive și 1 403 cartușe au fost neutralizate de geniști în luna aprilie

09:07 | 05.05.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 5 mai. /MOLDPRES/. Geniștii Armatei Naționale au executat, pe parcursul lunii aprilie curent, 19 misiuni de deminare, în municipiile Chișinău și Bălți, precum și în localități din raioanele Anenii Noi, Orhei, Dubăsari, Strășeni, Ialoveni, Sângerei, Fălești, Ungheni și Hâncești, comunică MOLDPRES.

Potrivit șefului Serviciului Geniu al Armatei Naționale, Igor Livițchi, în perioada respectivă au fost depistate și nimicite 81 de obiecte explozive și 1 403 cartușe de diferit calibru.

Astfel, echipa de geniști a Batalionului de geniu ”Codru”, a intervenit în localitatea Șerpeni, raionul Anenii Noi, unde a identificat trei proiectile de artilerie, 6 mine antitanc, 18 grenade de mână, o grenadă de pușcă, 3 focoase, trotil și 1 403 cartușe.

Tot în luna aprilie, geniștii din Brigada de infanterie motorizată ”Moldova” au executat o misiune de deminare în orașul Lipcani, raionul Briceni, unde localnicii au descoperit în pădurea din apropiere 20 de proiectile de artilerie.

Toate munițiile erau din perioada celui de-al Doilea Război Mondial și au fost lichidate în condiții de maximă securitate.

Conform statisticilor oferite de Ministerul Apărării, de la începutul anului, geniștii Armatei Naționale au efectuat 55 de misiuni de deminare pe întreg teritoriul țării, în cadrul cărora au distrus 201 de obiecte explozive de diferite tipuri și 9 412 cartușe.

Foto: MA

img22003389

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!