ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

IGP desfășoară în comun cu experți INTERPOL operațiunea „Vehicles”

09:26 | 05.05.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 5 mai. /MOLDPRES/. În perioada 3-6 mai, Inspectoratul General al Poliției desfășoară de comun cu experți internaționali ai INTERPOL, operațiunea  „Vehicles”, comunică MOLDPRES.

Potrivit IGP, operațiunea face parte dintr-un plan de acțiuni care vine din necesitatea dezvoltării și perfecționării capacităților și capabilităților autorităților naționale de aplicare a legii, prin prisma practicii internaționale, a schimbului de experiențe și a preluării celor mai bune practici.

Operațiunea „Vehicles” are drept scop combaterea criminalității la nivel național referitoare la vehicule, având în vedere fluxul sporit de persoane care tranzitează teritoriul Republicii Moldova, ceea ce ar putea facilita dezvoltarea acestui tip de infracționalitate.

În cadrul acesteia oamenii legii de comun cu experții departamentelor specializate Interpol, vor efectua verificări ale autovehiculelor în mai multe locații la nivel național.

Conform sursei citate, desfășurarea operațiunii, cu suportul experților INTERPOL, va permite atât înregistrarea rezultatelor scontate pornind de la obiectivele propuse, cât și asigurarea oportunității de a beneficia de recomandări relevante pentru a aborda eficient și a face față cu succes provocărilor aferente criminalității ce ține de vehicule.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!