ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Legislativul a ratificat un Protocol Facultativ la Convenția ONU

13:45 | 05.05.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 5 mai. /MOLDPRES/. Parlamentul a ratificat astăzi Protocolul Facultativ la Convenția Organizației Națiunilor Unite cu privire la drepturile copilului privind procedura de comunicare, relatează MOLDPRES.

Tratatul instituie procedura internațională de depunere a plângerilor pentru încălcarea drepturilor copiilor, precum și procedura de comunicare interstatală și de investigare a încălcărilor grave sau sistemice. Astfel, copiii vor putea depune plângeri direct la Comitetul ONU, în cazul în care consideră că drepturile lor au fost lezate, iar problema nu a fost soluționată la nivel național.

Convenția ONU cu privire la Drepturile Copilului a fost adoptată de către Adunarea Generală a ONU în 1989 și ratificată de țara noastră în 1990.

Foto: Parlament

img22003408

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!