ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Parlamentul European solicită acordarea Republicii Moldova a statutului de țară candidat la UE

13:53 | 05.05.2022 Categorie: Politică

Chişinău, 5 mai. /MOLDPRES/. Parlamentul European a votat astăzi o Rezoluție prin care solicită Consiliului European și Comisiei Europene să acorde Republicii Moldova statutul de stat candidat la Uniunea Europeană. Anunțul a fost făcut pe pagina sa de vicepreședintele Parlamentului, Mihai Popșoi, comunică MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, potrivit Rezoluției, eurodeputații au votat pentru integrarea Republicii Moldova în Piața unică a Uniunii Europene, creșterea sprijinului financiar pentru cetățenii moldoveni, dar și crearea unui Grup de sprijin permanent pentru țara noastră, înființat la nivelul Comisiei Europene. Prin înființarea acestui grup, va crește personalul UE în R. Moldova care va oferi mai mult sprijin tehnic și administrativ autorităților de la Chișinău.

“Mulțumim autorilor Rezoluției din toate grupurile parlamentare, care au demonstrat un sprijin larg pentru agenda de integrare europeană a Republica Moldova. Mulțumim în mod special colegului din cadrul PPE, Siegfried Mureșan pentru promovarea Rezoluției”, a scris Popșoi.

La data de 3 martie Republica Moldova a semnat cererea de aderare la UE.

Foto: europarl.europa.eu

img22003409

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!