ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Teatrul Național ”Satiricus I. L. Caragiale” va participa la un festival din România

15:01 | 05.05.2022 Categorie: Cultură

Chişinău, 5 mai. /MOLDPRES/. Teatrul Național ”Satiricus I. L. Caragiale” din Chișinău va participa la ediția I a Festivalului ”Unire prin cultură”, care va avea loc în perioada 10-15 mai în orașul Deva, România, informează MOLDPRES.

Potrivit managerului Teatrului de Artă din Deva, Mihai Panaitescu, animați de idealuri comune bazate pe comuniunea de limbă și de identitate, artiștii români și cei din Republica Moldova nu au avut niciodată un prilej mai bun ca în acest an 2022 să-și manifeste prin acțiuni artistice comune proiecte de anvergură prin proiectul ”Unire prin cultură”, proiect materializat prin Săptămâna teatrului hunedorean la Chișinău și Zilele teatrului moldovenesc la Deva sub forma unui minifestival.

”Urmând calea Consiliului Județean Hunedoara, care a semnat în martie 2019 un acord de colaborare și înfrățire cu raionul Strășeni din R. Moldova și în anul 2022 cu capitala Republicii Moldova, Teatrul de Artă Deva și Teatrul National ”Satiricus Ion Luca Caragiale” din Chișinău au semnat un parteneriat cultural strategic ce se materializează prin proiecte comune, schimb de artiști, coproducții și chiar microstagiuni susținute în cele două orașe, respectiv Deva și Chișinău. Anunțăm cu bucurie că acest parteneriat își arată primele roade și în perioada 10-15 mai 2022, Teatrul de Artă Deva vă invită la Festivalul ”Unire prin Cultură”, ediția I”, a precizat Mihai Panaitescu, manager TAD.

Potrivit sursei citate, programul festivalului cuprinde șase spectacole. Astfel, la 10 mai, Teatrul de Artă din Deva va prezenta premiera spectacolului ”Regele, bufonul și domnii șobolani” de Matei Vișniec, regia - Jean-François D'hondt și Mihaela Panainte. Pe 11 mai, Teatrul Național ”Satiricus I. L. Caragiale” va juca spectacolul ”Și cu violoncelul de facem?” în regia lui Vitalie Drucec, pe 12 mai – spectacolul ”Banii, banii” de Ray Cooney în regia lui Alexandru Grecu, pe 13 mai – spectacolul ”Doctor de femei” de Georges Feydeau în regia lui Alexandru Grecu, pe 14 mai – spectacolul ”Fără pijamale” după Mawby Green şi Ed Feilbert, regia Alexandru Grecu și pe 15 mai – spectacolul ”Revizorul” de Nikolai Gogol în regia lui Alexandru Grecu.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!