ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În ajun de 9 Mai, șefa statului a vizitat un veteran de război din raionul Criuleni

15:40 | 05.05.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 5 mai. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, l-a vizitat astăzi pe veteranul de război Ioil Lupașco din satul Slobozia-Dușca, raionul Criuleni, care săptămâna viitoare va împlini 100 de ani, a relatat agenției MOLDPRES Serviciul de presă al Președinției.

Ioil Lupașco a plecat pe front la douăzeci de ani și a luptat alături de camarazii săi până la sfârșitul războiului. În 1946, cu două medalii la piept, a revenit în satul său de baștină. A lucrat toată viața în gospodăria agricolă din localitate, a crescut patru copii și a rămas la fel de curios și modest ca în tinerețe. Până la 90 de ani a mers pe bicicletă, iar azi sădește flori în fața casei.

Șefa statului i-a mulțumit veteranului pentru curajul lui din timpul războiului, l-a întrebat de sănătate și i-a urat putere să mai trăiască, să-și bucure copiii, nepoții și strănepoții. „În ajun de 9 Mai, trebuie să ținem minte prețul plătit de bunicii și străbunicii noștri pentru ca noi, astăzi, să trăim în pace. De dragul lor, onorând sacrificiul acestor oameni și tragedia milioanelor de vieți pierdute în cel de-al Doilea Război Mondial, azi trebuie să păstrăm pacea”, a menționat Președinta Maia Sandu.

Foto: Președinție

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!