ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Comisiei Electorale Centrale

17:19 | 05.05.2022 Categorie: Comunicate

Procesul de arhivare a documentelor electorale va fi eficientizat

Chişinău, 5 mai. /MOLDPRES/. Îmbunătățirea procesului de arhivare a documentelor electorale a constituit tema întrevederii conducerii Comisiei Electorale Centrale (CEC) și a Agenției Naționale a Arhivelor (ANA), care a avut loc astăzi, 5 mai 2022, la sediul CEC. 

În debutul întrevederii, vicepreședintele CEC, Pavel Postica, a salutat deschiderea noii conduceri a Agenției Naționale a Arhivelor și a adresat un mesaj de felicitare cu ocazia numirii lui Igor Cașu în funcția de director. Pavel Postica a solicitat sprijinul ANA în procesul de elaborare a unor materiale documentare în contextul celebrării a 25 de ani de activitate permanentă a Comisiei. Totodată, a fost menționat necesitatea eficientizării colaborării instituțiilor în procesul de arhivare a documentelor electorale. 

La rândul său, directorul Igor Cașu a asigurat conducerea CEC privind disponibilitatea de conlucrare, referindu-se la obiectivele instituției și evidențiind necesitatea revizuirii și actualizării legislației arhivistice, precum și armonizării acesteia cu normele și valorile internaționale. 

Părțile au discutat despre stabilirea unor mecanisme de eficientizare a colaborării interinstituționale de perfecționare a procesului de arhivare a documentelor electorale, inclusiv în format digital, având în vedere că o parte dintre acestea sunt disponibile publicului interesat pe pagina web a Comisiei Electorale Centrale.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!