ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

10 șefi de tren și însoțitori de vagon vor ajunge pe banca acuzaților pentru acte de corupție

10:43 | 06.05.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 6 mai. /MOLDPRES/. Procuratura Anticorupție a anunțat astăzi că a expediat în instanța de judecată cauza penală de învinuire a patru șefi de tren și cinci însoțitori de vagoane, învinuiți în săvârșirea infracțiunii de corupere activă și a secretarului comisiei pentru examinarea cazurilor de încălcare a disciplinei de muncă a Direcției pentru deservirea călătorilor a ÎS „Calea Ferată din Moldova”, învinuit în săvârșirea infracțiunii de corupere pasivă, comunică MOLDPRES.

Potrivit procuraturii, în cadrul urmăririi penale au fost administrate probe inclusiv înregistrări audio și video care dovedesc faptul transmiterii de către șefii de tren și de însoțitorii de vagon a diferitor sume de bani secretarului comisiei pentru examinarea cazurilor de încălcare a disciplinei de muncă a Direcției pentru deservirea călătorilor a ÎS „Calea ferată din Moldova”.

Banii erau transmiși pentru a întreprinde acțiuni în vederea diminuării gravității sancțiunii disciplinare pasibile a fi aplicate numiților pentru transportarea în exces a bagajului fără încasarea plății pentru transportare, încălcări comise în perioada lunilor octombrie - noiembrie 2019, constatate de instituțiile responsabile ale Federației Ruse.

Șapte din cele zece persoane trimise în judecată au fost anterior condamnate pentru diferite infracțiuni.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!