ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Elevi din Republica Moldova sunt invitați să participe la o competiție intelectuală internațională

13:30 | 06.05.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 6 mai. /MOLDPRES/. Elevii din Republica Moldova au posibilitatea să participe la competiția internațională „Owlypia – Local Moldova Virtual Round”, dedicată elevilor din trei categorii de vârstă: 9-11 ani, 12-14 ani și 15-18 ani. În acest an, concursul se va desfășura în format online, în perioada 21-22 mai, transmite MOLDPRES.

Evenimentul are ca obiectiv principal provocarea intelectuală a tinerilor, iar ediția din 2022 se va desfășura cu tematica „Inovația: ce urmează?”.

„Tinerii intelectuali au șansa de a-și dezvolta abilitățile, stimula creativitatea, a lucra în echipă, a forma prietenii noi și de a-și pune ideile în practică, aplicându-și cunoștințele în unul din cele cinci domenii ale competiției: științe sociale, artă și design, literatură și cultură, știință și tehnologie, economie și afaceri”, indică un comunicat al organizatorilor.

Pe durata evenimentului, elevii concurează la patru probe (Cunoștințe, Improvizație, Oratorie și Spirit de echipă), fiind încurajați să-și depășească limitele academice, să-și descopere noi competențe și cele mai potrivite modalități de învățare pentru ei, conform sursei citate.

Pentru a participa la „Owlypia – Local Moldova Virtual Round” este nevoie ca elevii: să aibă un nivel bun de limbă engleză (limba oficială a evenimentului); să se înscrie la www.owlypia.org/register/local, folosind codul MOL41, pentru a beneficia de o reducere de preț substanțială; să își aleagă domeniul preferat; să formeze o echipă cu trei prieteni/colegi; să studieze resursele împreună cu echipa; să accepte provocările din cadrul competiției.

Owlypia este o organizație socială, fondată în 2017, cu sediul în Londra, Marea Britanie. Evenimentele sunt organizate în diferite țări din întreaga lume, în parteneriat cu instituțiile-gazdă și au o temă principală în fiecare an.

Câștigătorii rundei locale a competiției vor merge în etapa următoare – „Owlypia Globals” la Cambridge, Marea Britanie (20-23 iunie 2022) sau vor participa în format online la „Owlypia Global Virtual” (18-20 iunie 2022).

Foto: qubo.md

img22003442

img22003442

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!