ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Premierul Natalia Gavrilița a vizitat compania „Fujikura” din Comrat

13:57 | 06.05.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 6 mai. /MOLDPRES/. Deplasarea în UTA Găgăuzia a prim-ministrului Natalia Gavrilița a început cu vizita la compania Fujikura Automotive MLD din subzona ZEL Vulcănești, specializată în producerea echipamentelor și utilajului pentru domeniile telecomunicații, energetică, industrie, electronică digitală și transporturi, transmite MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.

Investitorul nipon a început activitatea în municipiul Comrat în 2017, având peste 500 de angajați. De asemenea, grație procedurilor simplificate de încadrare în câmpul muncii a refugiaților ucraineni,  dispuse de Comisia Situații Excepționale, în cadrul companiei au fost angajate șase persoane refugiate din Ucraina. În rând cu alți salariați, aceștia beneficiază de întregul pachet social, fiind asigurați și cu transport gratuit.

Natalia Gavrilița a menționat că prezența unor asemenea investitori este una importantă pentru dezvoltarea economiei naționale, iar în acest sens Guvernul va rămâne în continuare concentrat pe crearea unui climat investițional cât mai favorabil, chiar și în contextul crizei economice regionale.

„Apreciem mult productivitatea de care dați dovadă și capacitatea de a depăși unele aspecte provocate de criza din regiune. Să știți că Guvernul este alături de dumneavoastră, ați simțit asta și atunci când am decis să compensăm o parte din costurile pentru gazele naturale și energia termică. În prezent, suntem orientați spre identificarea noilor piețe de desfacere, vrem să creștem investițiile în țara noastră, să îmbunătățim climatul de afaceri, să demonopolizăm economia, să facilităm transformarea digitală, pentru a crea cele mai bune premise pentru dezvoltarea investitorilor străini și locali”, a menționat premierul.

Directoarea companiei, Angela Piliughin, a vorbit despre etapele de dezvoltare a companiei în țara noastră, despre problemele cu care se confruntă investitorii, dar și despre impactul reformelor inițiate de Guvern.

„Fujikura” este prezentă pe piața Republicii Moldova din 2016, odată cu deschiderea companiei în cadrul ZEL „Expo-Business Chișinău”.

Foto: Guvern

img22003446

img22003446

img22003446

img22003446

img22003446

img22003446

img22003446

img22003446

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!