ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

ANSA retrage de pe piață un lot de suc de mere şi vișine

15:22 | 06.05.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 6 mai. /MOLDPRES/. Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) a anunţat consumatorii că retrage un comerţ un lot de suc de mere şi vişine, transmite MOLDPRES.

Potrivit ANSA, operatorul din domeniul alimentar Kaufland SRL a inițiat procedura de retragere din rețeaua de comerț și rechemare de la clienți a produsului „Vreau din Romania Suc de mere și vișine 3L”. Acest lot s-a regăsit doar în magazinul Kaufland Orhei.

„În conformitate cu legislația, operatorii din domeniul alimentar, deținători ai produselor neconforme, sunt obligați să le retragă de pe piață și să coopereze cu Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor privind acțiunile întreprinse pentru evitarea sau reducerea riscurilor pentru sănătatea umană prezentate de un produs alimentar neconform. Operatorii din domeniul alimentar deținători de produse alimentare neconforme reglementărilor aplicabile din domeniul alimentar care nu au luat măsuri de retragere a acestor produse de pe piață sunt pasibili de răspundere juridică”, indică instituţia.

Persoanele care au achiziționat aceste produse sunt rugați să nu le consume și sunt în drept să le returneze magazinului de unde le-au procurat.

Foto: ANSA

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!