ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Natalia Gavrilița: „Dialogul și respectul reciproc constituie pietrele de temelie ale coeziunii noastre sociale"

16:28 | 06.05.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 6 mai. /MOLDPRES/. Locuitorii din UTA Găgăuzia au marcat astăzi, în mod tradițional, sărbătoarea Hederlez, care simbolizează începutul unui nou sezon agricol. Prim-ministrul Natalia Gavrilița a participat la evenimentul festiv organizat cu prilejul sărbătorii naționale și a venit cu un mesaj de felicitare pentru poporul găgăuz, transmite MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.

„Astăzi ne bucurăm de tot ce are de oferit mai frumos cultura găgăuză și îmi doresc ca astfel de evenimente să atragă tot mai mulți vizitatori, atât din Republica Moldova, cât și din străinătate. Chiar dacă acum ne confruntăm cu numeroase dificultăți, putem să ne mândrim cu faptul că în țara noastră întotdeauna am celebrat și apreciat contribuția fiecărei comunități la viața culturală a Republicii Moldova. Deviza Uniunii Europene – unitate în diversitate – este demult o realitate la noi în țară, unde dialogul și respectul reciproc constituie pietrele de temelie ale coeziunii noastre sociale", a spus Natalia Gavrilița.

Totodată, șefa Executivului a făcut un apel la unitate și menținerea păcii în societate, în contextul războiului care se desfășoară în vecinătate. „Sigur că toate sărbătorile sunt umbrite de acest război. Este important să prețuim pacea și buna înțelegere în societatea noastră, să căutăm nu lucrurile care ne despart, ci reperele care ne unesc, precum e sărbătoarea de astăzi", a declarat premierul.

De asemenea, Natalia Gavrilița a menționat că pe agenda Guvernului sunt incluse mai multe proiecte care vor fi realizate în beneficiul oamenilor din UTA Găgăuzia. Astfel, 15 milioane de lei vor fi alocate pentru construcția unui complex turistic la ferma de cai din Ceadâr-Lunga. O altă sumă va fi alocată pentru finalizarea lucrărilor de reparație la liceul „Mihai Eminescu" din Comrat.

„Tot ceea ce încercăm să construim la nivel național – o democrație funcțională pe deplin, o justiție independentă, o economie cu competiție corectă și cu locuri de muncă  – construim pentru toți locuitorii Republicii Moldova, inclusiv pentru dumneavoastră, cei care locuiți în autonomia găgăuză. Dar putem îndeplini aceste deziderate cu o singură condiție: să fim uniți și să nu ne lăsăm dezbinați. Și am convingerea că vom reuși!", a menționat Natalia Gavrilița.

La rândul său, bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, a subliniat că unitatea poporului nostru va contribui la prosperitatea Republicii Moldova. „Suntem cu toții foarte diferiți, dar, în același timp, multe lucruri ne unesc împreună – tradițiile noastre și dragostea față de Republica Moldova. Oamenii care vorbesc limbi diferite, iubesc acest pământ la fel și îmi doresc mult ca țara noastră să trăiască în pace și înțelegere", a spus liderul de la Comrat. 

Foto: Guvern

img22003452

img22003452

img22003452

img22003452

img22003452

img22003452

img22003452

img22003452

img22003452

img22003452

img22003452

img22003452

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!