ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președinții Maia Sandu și Klaus Iohannis au discutat despre evoluțiile de securitate din R. Moldova și din regiune

16:55 | 06.05.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 6 mai. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut astăzi o convorbire telefonică cu președintele României, Klaus Iohannis, comunică MOLDPRES.

Potrivit Serviciului de presă al Președinției, cei doi șefi de stat au discutat despre evoluțiile de securitate din Republica Moldova și din regiune, dar și despre consecințele economice și umanitare ale războiului din Ucraina.

Președinta Maia Sandu a adresat mulțumiri României pentru ajutorul nerambursabil de 100 de milioane de euro pentru țara noastră și pentru asistența umanitară oferită pentru a face față crizei refugiaților.

În context, președintele Klaus Iohannis a anunțat că sprijinul financiar direct în valoare de zece milioane de euro pentru țara noastră, anunțat de România cu ocazia Conferinței privind Platforma de sprijin pentru Republica Moldova, organizată la 5 aprilie 2022 la Berlin și co-prezidată de România, Germania și Franța, va fi operaționalizat în perioada următoare.

Foto: Președinție

img22003454

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!