ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Maia Sandu s-a întâlnit cu reprezentanții veteranilor și ai oamenilor de cultură din Republica Moldova

19:40 | 06.05.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 6 mai. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit astăzi cu reprezentanți ai asociațiilor de veterani din țară și cu un grup de oameni de cultură. Subiectele discutate au vizat situația curentă din Moldova, problemele cu care se confruntă cele două comunități și soluțiile necesare pentru a consolida societatea, comunică MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al Președinției.

În cadrul întrevederii cu președinții asociațiilor de veterani s-a vorbit despre situația celor care au apărat independența țării noastre în războiul de la Nistru, care au luptat în Afganistan sau care au participat la lichidarea consecințelor avariei de la Cernobîl. Șefa statului a accentuat rolul ce le revine veteranilor în educarea tinerei generații în spiritul păcii, al patriotismului și al dialogului. Ea a menționat că este important să consolidăm societatea în jurul acestor obiective și să prevenim încercările de destabilizare.

Despre importanța păcii pentru un viitor prosper și liber s-a discutat și la întâlnirea cu membrii comunității de creație. Președintele Maia Sandu i-a îndemnat pe oamenii de cultură să fie mesageri ai valorilor păcii, umanității și democrației, și să contribuie la menținerea liniștii și a bunei înțelegeri în societate. Un alt subiect abordat ține de promovarea mai activă a demersului de integrare europeană. Participanții la discuție au subliniat, în contextul dat, nevoia unui consens național pentru integrare europeană, care să fie susținut de diverse grupuri sociale, politice sau culturale.

Foto: Președinție

img22003458

img22003458

img22003458

img22003458

img22003458

img22003458

img22003458

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!