ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Speakerul Igor Grosu a discutat cu vicepreședinta Bundestagului Germaniei, aflată în vizită la Chișinău

13:15 | 07.05.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 7 mai. /MOLDPRES/. Președintele Parlamentului, Igor Grosu, s-a întâlnit astăzi cu Katrin Göring-Eckardt, vicepreședinta Bundestagului Republicii Federale Germania, relatează MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare și relații publice a Legislativului.

La întrevedere au participat vicepreședintele Parlamentului, Mihail Popșoi, membru al Grupului parlamentar de prietenie cu Germania, și președintele Comisiei protecție socială, sănătate și familie, Dan Perciun, președintele Grupului de prietenie.

Igor Grosu a oferit un tablou amplu al situației din Republica Moldova în contextul invaziei Federației Ruse în Ucraina și provocărilor de ordin politic, umanitar și economic cu care se confruntă țara noastră.

Discuțiile s-au axat în special pe criza refugiaților ucraineni și efortul depus de autorități pentru a face față acestei situaţii fără precedent. Republica Moldova face tot posibilul pentru a menține siguranța refugiaților și contează, în continuare, pe suportul țărilor europene.

De asemenea, a fost discutată situația din regiunea transnistreană, pe care autoritățile Republicii Moldova o monitorizează cu atenție sporită.

Președintele Legislativului a mai menționat că Republica Moldova consideră crucial sprijinul Germaniei pentru promovarea agendei europene a ţării noastre. „Autoritățile Republicii Moldova sunt pe deplin conștiente că urmează o muncă enormă pe reforma internă a țării, proces care a început deja în domenii cheie ca justiția și combaterea corupției”, a accentuat Igor Grosu.

A fost abordat și subiectul diversificării energetice și determinarea Moldovei de a-și spori independența în acest sector.

În încheiere, Preşedintele Parlamentului a mulțumit delegației germane pentru vizita în Republica Moldova în această perioadă dificilă și pentru deschiderea de a ajuta țara noastră.

Foto: Parlament

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!