ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Prim-ministra Natalia Gavrilița a avut o întrevedere cu vicepreședinta Bundestagului german, Katrin Göring-Eckardt

14:20 | 07.05.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 7 mai. /MOLDPRES/. Provocările generate de noul context de securitate din regiune au fost discutate astăzi la întrevederea prim-ministrei Natalia Gavrilița cu vicepreședinta Bundestagului german, Katrin Göring-Eckardt. Oficialii au accentuat că războiul din Ucraina are un impact socio-economic puternic  asupra Republicii Moldova, iar pentru a acoperi nevoile urgente și a menține stabilitatea financiară, țara noastră trebuie să obțină acces la finanțare rapidă și suficientă, informează MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.

În discuții, prim-ministra a apreciat asistența acordată de partea germană pentru gestionarea crizei refugiaților, dar și organizarea, la Berlin, a conferinței „Moldova Support Platform”. Pachetul de sprijin oferit țării noastre de comunitatea internațională implică resurse financiare - granturi și credite pentru atenuarea consecințelor războiului și realizarea unor proiecte de dezvoltare în domeniile prioritare.

Șefa Executivului a subliniat că autoritățile rămân concentrate pe implementarea reformelor care vor îmbunătăți viața cetățenilor, inclusiv la nivel regional, o atenție sporită fiind acordată, în acest sens,  colaborării dintre Guvern și autoritățile publice locale. Recent, a fost lansat programul național de dezvoltare locală „Satul European” prin care vor fi sprijinite proiectele de infrastructură - construcția sau modernizarea sistemelor de aprovizionare cu apă și canalizare, renovarea grădinițelor, școlilor, precum și dezvoltarea afacerilor locale. 

Totodată, Natalia Gavrilița a menționat că proiectul nostru de țară rămâne integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană: „Dorința moldovenilor de a face parte din UE a fost exprimată prin mandatul oferit la alegeri. Vom continua să facem reforme acasă – reforme, care știm că sunt bune pentru oameni și care ne vor duce spre Uniunea Europeană”.

La rândul său, Katrin Göring-Eckardt, a reiterat sprijinul ţării sale pentru parcursul european al Republicii Moldova și a subliniat că Republica Federală Germană va ajuta în continuare țara noastră să-şi consolideze reziliența. 

Foto: Guvern

img22003464

img22003464

img22003464

img22003464

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!