ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președinta Maia Sandu: „Contăm pe sprijinul Lituaniei în parcursul nostru european”

16:21 | 07.05.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 7 mai. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit astăzi cu Președintele Republicii Lituania, Gitanas Nauseda, care a venit într-o vizită de solidaritate în țara noastră, a comunicat agenției MOLDPRES Serviciul prezidențial de presă.

Cei doi președinți au discutat despre noul context regional, ca urmare a războiului purtat de Rusia în Ucraina, și-au exprimat solidaritatea cu țara vecină și au pledat pentru dialog și pace. Șefa statului a menționat că autoritățile Republicii Moldova urmăresc atent evoluțiile de securitate din regiune, iar prioritatea rămâne în continuare păstrarea păcii și siguranța cetățenilor.

Președinta Maia Sandu s-a referit la faptul că Moldova și Lituania i-au primit cu inima deschisă în casa lor pe refugiații din Ucraina. În acest context, șefa statului a adresat mulțumiri pentru sprijinul de 750 de mii de euro, oferit de Vilnius pentru a acoperi o parte din cheltuielile Republicii Moldova de întreținere a refugiaților.

„De mulți ani, Lituania sprijină țara noastră în diverse sectoare - agricultură, ordine publică, apărare, combaterea riscurilor hibride și a dezinformării, bună guvernare. Contăm pe sprijinul Lituaniei în parcursul nostru european și suntem încrezători că vom fi susținuți și pentru diminuarea consecințelor economice și sociale ale acestui război”, a afirmat Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu.

Foto: Președinție

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!