ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Biblioteca Națională a inaugurat expoziția ”Solidari cu Ucraina”

08:19 | 09.05.2022 Categorie: Cultură

Chişinău, 9 mai. /MOLDPRES/. În cadrul Zilelor Europei, ediția 2022, Biblioteca Națională a Republicii Moldova (BNRM) a deschis expoziția cu genericul “Solidari cu Ucraina” care abordează tema solidarității organismelor europene în contextul războiului din Ucraina, asistența UE acordată Ucrainei și Moldovei, cea din urmă fiind plenar implicată în susținerea și primirea refugiaților, precum și evoluția procesului de integrare europeană a Ucrainei și a Republicii Moldova (https://tinyurl.com/yj432czx), informează MOLDPRES.

Solicitată de agenție, Natalia Gulco, șefa Centrului Pro-European de Servicii și Comunicare (CPESC), curatorul expoziției, a menționat că  prin aceasta instituția și serviciul “Informații europene pentru toți” și-a propus să contribuie la cultivarea rezilienței informaționale față de manipulare și dezinformare. ”În acest sens punem la dispoziția tuturor persoanelor interesate și publicului larg un conținut informațional cu surse sigure și veridice, oferim accesul la diverse resurse și produse/documente electronice din surse primare și oficiale”.

Potrivit sursei citate, expoziția cuprinde resurse și documente, diverse fișe informative, ce pot fi consultate prin scanarea QR-codurilor afișate pe respectivele publicații. Expoziția este structurată în  trei compartimente. Astfel, compartimentul "Unitate și solidaritate: abordarea europeană pentru criza din Ucraina" reflectă resurse informaționale ale organismelor europene privind modul în care Uniunea Europeană și Consiliul Europei susțin Ucraina, informații privind asistența financiară, măsuri și sancțiuni, combaterea dezinformării, precum și alte informații practice pentru refugiați. Un alt compartiment, intitulat "Reflecții europene privind răspunsul UE la agresiunea militară rusă în Ucraina", inserează ultimele analize, publicații și comentarii recente ale multor think tank-uri internaționale despre războiul Rusiei împotriva Ucrainei.

Cel de-al treilea compartiment - “Ucraina și Republica Moldova: împreună pentru un viitor european pașnic, democratic și prosper” conține o serie de publicații și fișe informative privind evoluția procesului de integrare europeană a Ucrainei și Republicii Moldova. Mai multe informații la acest subiect, utilizatorii bibliotecii pot afla vizitând expoziția “Republica Moldova – Ucraina: 30 de ani de relații diplomatice “ amplasată la parterul sediului central al BNRM.

Expoziția poate fi vizitată în perioada 8 mai - 8 august în spațiile expoziționale CPESC.

img22003470

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!