ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președintele Parlamentului i-a comemorat pe cei căzuți în al Doilea Război Mondial

12:21 | 09.05.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 9 mai. /MOLDPRES/. Președintele Parlamentului, Igor Grosu, împreună cu prim-ministra Natalia Gavrilița, și alți deputați au depus flori, în dimineața zilei de 9 mai, la Complexul memorial ”Eternitate” din capitală, informează MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare și relații publice a Legislativului.

”Astăzi suntem aici pentru a-i comemora și a aduce omagiu buneilor noștri, celor care au luptat, au adus jertfa, au plătit cu vieți pentru ca noi să trăim în pace”, a declarat Igor Grosu.

”Din păcate omenirea nu a învățat lecția celui de-al Doilea Război Mondial – știm cu toții despre războiul nedrept care are loc în Ucraina. Eu foarte mult îmi doresc ca politicienii, cei care iau decizii să se gândească odată în plus la buneii noștri, la cei care au luptat, care și-au jertfit visele, apropiații ca noi astăzi să trăim în pace”, a mai menționat Președintele Parlamentului, după ceremonia de depunere de flori.  

Tot astăzi, șeful Legislativului l-a vizitat pe Serghei Pavlicenco, veteran al celui de-al Doilea Război Mondial, din satul Olănești, raionul Ștefan Vodă, căruia i-a mulțumit pentru patriotism și curaj, devotament și dăruire de care a dat dovadă apărând Patria.

Foto: Parlament

img22003474

img22003474

img22003474

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!