ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șeful statului a acordat Înaltul său Patronaj pentru două proiecte realizate de R. Moldova și România

18:07 | 09.05.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 9 mai. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a acordat cu prilejul Zilei Europei, marcată astăzi, Înaltul său Patronaj pentru două proiecte culturale moldo-române ce se vor desfășura la Chișinău în anul 2022. Este vorba de Salonul Internațional de Carte „Bookfest” și de Reuniunea Teatrelor Naționale Românești. Înaltul Patronaj este acordat în comun cu Președintele României, Klaus Iohannis, transmite MOLDPRES cu referire la Serviciul prezidențial de presă.

Organizat de Asociația Editorilor din România în parteneriat cu Universitatea de Stat din Moldova, Salonul Internațional de Carte „Bookfest” se va ține între 31 august-4 septembrie. Cea de-a șaptea ediție a Reuniunii Teatrelor Naționale Românești va avea loc între 15-25 septembrie, sub egida Teatrului Național „Mihai Eminescu” din Chișinău, cu sprijinul Ministerului Culturii din România și al Institutului Cultural Român. Ambele evenimente vin să marcheze comuniunea culturală, lingvistică și istorică dintre cele două state, precum și aspirațiile europene ce leagă țările noastre.

 

img22003477

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!