ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În săptămâna trecută, încasările Serviciului Vamal s-au ridicat la peste 547,9 mln de lei

09:49 | 10.05.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 10 mai. /MOLDPRES/. Încasările Serviciului Vamal la bugetul de stat s-au ridicat, în perioada 3-9 mai, la peste 547,9 milioane de lei, mai mult cu 20,2% față de sarcina bugetară stabilită pentru acest interval, transmite MOLDPRES.

Potrivit instituţiei, de către persoane fizice au fost introduse bunuri ale căror valoare în vamă depășește limita neimpozabilă, fiind încasate plăți în valoare de peste 15,9 milioane de lei, ceea ce reprezintă 2,9% din totalul sumei încasate pentru perioada respectivă. 

Pe parcursul săptămânii trecute, au fost perfectate 10 209 de declarații vamale, iar fluxul mijloacelor de transport a constituit 79 014 traversări, conform sursei citate. 

“La capitolul combaterea fraudelor, în perioada vizată au fost constatate 38 de încălcări ale legislației vamale și aplicate amenzi în sumă de peste 155 mii de lei. Cele mai frecvente încălcări se referă la depășirea termenului de aflare pe teritoriul Republicii Moldova a mijloacelor de transport cu numere străine, declarate prin acțiune”, indică Serviciul Vamal.

De la începutul anului curent, Serviciul Vamal a colectat la bugetul de stat 10,4 miliarde de lei, fiind atestată o creștere de 25% față de încasările din intervalul corespondent al anului 2021.

Foto: Serviciul Vamal

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!