ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șefa statului s-a întâlnit cu Secretarul General al ONU

12:51 | 10.05.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 10 mai. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut astăzi o întrevedere cu Secretarul General al ONU, António Guterres, care se află într-o vizită în țara noastră, relatează MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al instituției prezidențiale.

Oficialii au discutat despre consecințele războiului din Ucraina pentru Republica Moldova și despre eforturile autorităților de a continua, în pofida situației de securitate dificile din regiune, proiectele de dezvoltare a țării. Șefa statului a menționat că Republica Moldova mizează în continuare pe cooperarea cu Națiunile Unite pentru a răspunde mai eficient la numeroasele provocări cu care se confruntă țara noastră.

De asemenea, Maia Sandu i-a mulțumit Secretarului General ONU pentru sprijinul de care țara noastră a beneficiat de-a lungul anilor prin agențiile Națiunilor Unite, dar și pentru suportul în gestionarea actualei crize umanitare, inclusiv ajutorul financiar direct oferit refugiaților ucraineni și familiilor ce îi găzduiesc.

În cadrul întrevederii, șefa statului a primit asigurări că, în scurt timp, aceste ajutoare vor ajunge la toți cei care au nevoie de ele. Totodată, Secretarul General al ONU, António Guterres, a transmis tuturor cetățenilor noștri gratitudinea sa pentru solidaritatea manifestată față de refugiații din Ucraina.

Discuțiile oficialilor au vizat și noul Cadru de Parteneriat ONU-Moldova pentru următorii cinci ani. „Este un parteneriat care va susține realizarea priorităților noastre naționale în domeniul drepturilor omului și al dezvoltării, al consolidării statului de drept și democrației, și va contribui la îmbunătățirea condițiilor de viață ale cetățenilor. Vrem să construim o lume mai sigură și mai bună pentru toți. De aceea, am reconfirmat susținerea noastră pentru agenda de dezvoltare durabilă a ONU”, a spus președintele Maia Sandu.

Foto: Președinție

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!