ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Sala cu Orgă va prezenta un concert dedicat Zilei Europei

13:12 | 10.05.2022 Categorie: Cultură

Chişinău, 10 mai. /MOLDPRES/. La Sala cu Orgă va avea loc joi, 12 mai, la ora 16.00, un concert dedicat Zilei Europei, susținut de pianista Oxana Corjos şi clarinetistul Petru Pane din România, informează MOLDPRES.

Solicitată de agenție, Larisa Zubcu, directorul instituției, a menționat că în cadrul concertului publicul va putea asculta R. Schumann - Fantezie pentru pian și corzi şi Victor Iușceanu - Cutia cu muzicuță pentru pian solo (solistă Oxana Corjos), Concertul pentru clarinet şi orchestră de Aaron Copland (solist Petru Pane), cărora li se alătură o serie de piese orchestrale, precum J. Sibelius - Andante festivo, G. Enescu - Preludiu la unison, S. Toduță - Concert pentru corzi, E. Elgar - Sospiri pentru corzi, B. Bartók  - Șase dansuri românești, pentru clarinet și corzi de A. Chelărescu.

”Deschis în urmă cu o lună la Filarmonica "Oltenia" din Craiova, când a avut loc primul concert din serie, turneul tânărului clarinetist Petru Pane a continuat cu concerte la Filarmonica din Ploiești şi Filarmonica din Bacău, pentru a se încheia pe 12 mai, ora 16:00 la Sala cu Orgă din Chişinău, prin concertul realizat în colaborare cu ICR Chişinău şi dedicat Zilei Europei, susţinut alături de Orchestra Națională de Cameră a Moldovei, dirijor Cristian Florea”, a precizat Larisa Zubcu.

Ansamblul etnofolcloric ”Plăieșii” și Nicolae Gribincea își așteaptă publicul vineri, 13 mai, la ora 19.00, la Palatul Național ”Nicolae Sulac” la spectacolul de cântec orășenesc “Partea noastră de iubire”, un eveniment artistic în care tradiționalul, autenticul și contemporanul își dau întâlnire. Spectacolul reprezintă lansarea oficială a albumului “Partea noastră de iubire”. 

img22003493

img22003493

img22003493

img22003493

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!