ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Spectacolul ”The Lucky Strike” revine pe scena Teatrului Național ”Mihai Eminescu”

15:59 | 10.05.2022 Categorie: Cultură

Chişinău, 10 mai. /MOLDPRES/. La Teatrul Național ”Mihai Eminescu” din Chișinău va avea loc mâine, 11 mai, începând cu ora 18.30, spectacolul “The Lucky Strike” de Rick Cleveland, regie Vitalie Drucec, informează MOLDPRES.

Un om, legat de scaun și cu o cagulă pe cap, le spune bancuri torționarilor săi care așteaptă de la șef, din Chicago, permisiunea de a-i face felul. Între bancuri, se deapănă amintiri evocând boss-ul care le este ca un tată-mentor adulat. “O porție generoasă de afaceri murdare… echilibrând personalități caricaturale cu elemente fioroase de gen noir”, după cum bine observau cei de la Chicago Tribune cu referire la piesă. Din distribuție fac parte Nicu Suveică, Alexandru Pleșca și Ghenadie Gâlcă.

În aceeași zi, la ora 19.00, Teatrul ”Geneza Art” își așteaptă publicul la spectacolul ”ZACS - Ziua așteptării căsătoriei sacre”, în regia Danielei Burlaca. Potrivit regizorului, piesa este o comedie grotescă, cu situații diverse și pline de umor, despre o mireasă care așteaptă și un mire care nu vine. „ZACS” este o reflecție a societății anilor ‘90 cu reverberații în actualitate. În spectacol sunt antrenați actorii Cristina Trînbaci, Nicu Țurcanu, Cristian Perepeliuc, Victoria Botnar, Mihai Bordian, Viorel Cozma, Iurie Gologan, Milissa – Alexandrina Gologan și Ilie Ștefanesa.

Joi, 12 mai, la ora 18.00, Teatrul Național ”Mihai Eminescu” va oferi publicului spectacolul ”Frunze de dor” de Ion Druță, în regia lui Alexandru Cozub. Omul singur în calea războiului, lumea satului într-un univers în perpetuă transformare, iubirea și valorile casei, copilăria cu (ne)fericirile ei – toate reprezintă un caleidoscop de emoții și stări scenice la care spectatorul va lua parte.

Vineri, 13 mai, la ora 18.00, același teatru va prezenta spectacolul ”Dosarele Siberiei” de regizorul Petru Hadârcă, după memoriile deportaților Ecaterina Chele, Margareta Cemârtan-Spânu și Ion Moraru, iar la 18.30, Teatrul Dramatic Rus de Stat ”A. P. Cehov” – spectacolul ”Divele, sau în teatru doar fete” de Ken Ludwig și Teatrul ”Luceafărul” – spectacolul ”Fazanul” de Georges Feydeau, în regia lui Slava Sambriș. 

img22003503

img22003503

img22003503

img22003503

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!