ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste șase mii de cetățeni au solicitat ambulanța în zilele de odihnă

15:54 | 10.05.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 10 mai. /MOLDPRES/. În ultimele 72 de ore, echipele de asistență medicală urgentă au deservit 6196 de solicitări. De spitalizare au avut nevoie 2354 de pacienți, dintre care 599 copii, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească, pe parcursul zilelor de odihnă, la Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească au fost înregistrate 1374 de solicitări pe motivul urgențelor cardiovasculare; 852 boli respiratorii; 826 patologii neurologice și 714 traumatisme de diferite geneze.

În aceeași perioadă, intervenția ambulanței a fost solicitată pentru 1053 de copii. În rândul minorilor, cel mai des au fost înregistrate urgențele respiratorii – 447 de solicitări, dintre care 261 de infecții respiratorii virale acute, urmate de 192 de urgențe traumatologice.

Echipele de urgență au intervenit și la 77 de pacienți cu accidente vasculare cerebrale și la 36 de pacienți cu Sindrom coronarian acut. Totodată, echipele AMU au acordat ajutor medical la 19 persoane cu intoxicații, inclusiv șase medicamentoase și cinci cu alcool.

Foto: ambulanta.md

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!