ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vicepremierul Oleg Serebrian a avut o întrevedere cu șeful misiunii EUBAM

18:28 | 10.05.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 10 mai. /MOLDPRES/. Viceprim-ministrul Oleg Serebrian a avut astăzi o întrevedere cu Slawomir Pichor, șeful Misiunii Uniunii Europene de Asistență la Frontieră în Republica Moldova și Ucraina (EUBAM), a relatat pentru MOLDPRES Biroul politici de reintegrare.

Oficialii au trecut în revistă bunele relații de cooperare stabilite, realizările marcate în proces, inclusiv expertiza și recomandările generate de Misiunea EUBAM pe aspecte conexe dosarului transnistrean, precum și au reiterat disponibilitatea coordonării măsurilor ulterioare pe subiecte de interes comun.

Vicepremierul Oleg Serebrian a punctat situația curentă în procesul de negocieri privind reglementarea transnistreană și perspectivele acestuia din punctul de vedere al Chișinăului, a evidențiat viziunile autorităților Republicii Moldova în depășirea unor probleme actuale ce preocupă cetățenii și agenții economici de pe ambele maluri ale Nistrului.

A fost relevată importanța asistenței oferite de Misiunea EUBAM care aduce o contribuție esențială la transpunerea la nivel național a cerințelor de conformitate ale Uniunii Europene și care la rândul său creează premise pentru restabilirea spațiilor unice între cele două maluri (economic, vamal, comercial etc.).

Foto: Biroul de reintegrare

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!