ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

R. Moldova s-a calificat în finala Eurovision 2022

07:19 | 11.05.2022 Categorie: Cultură

Chişinău, 11 mai. /MOLDPRES/. Formaţia „Zdob şi Zdub” şi fraţii Advahov s-au calificat în finală marți, 10 mai, cu piesa ”Trenulețul”, la cea de-a 66-a ediție a Concursului Eurovision Song Contest, care se desfășoară  în perioada 10-14 mai, la Torino, Italia. La  prima semifinală a concursului au participat artiști din 17 ţări, informează MOLDPRES.

Artiștii moldoveni au evoluat cu numărul nouă. Alături de ei s-au produs cântăreți din 17 state: Albania, Letonia, Elveţia, Slovenia, Bulgaria, Ucraina, Lituania, Regatul Ţărilor de Jos, Norvegia, Portugalia, Danemarca, Armenia, Austria, Croaţia, Islanda şi Grecia.

Potrivit organizatorilor, folclorul Fraţilor Advahov şi rock’n’roll-ul formaţiei „Zdob şi Zdub” se combină armonios în noua piesă muzicală „Trenuleţul”, care ar fi prima creație dintr-un nou album ce va fi lansat în anul curent.

Cea de-a 66-a ediție a Concursului internațional Eurovision se desfășoară în perioada 10-14 mai la Torino, Italia. Marea finală a concursului muzical va avea loc pe 14 mai. R. Moldova participă la Eurovision începând din 2005. În acel an, țara noastă a fost reprezentată tot de Formaţia „Zdob şi Zdub” cu piesa „Bunica bate doba”, clasându-se pe locul șase.

img22003512

img22003512

img22003512

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!