ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Preşedintele Joe Biden şi premierul Mario Draghi şi-au exprimat unitatea în faţa Rusiei

08:08 | 11.05.2022 Categorie: Externe

Washington, 11 mai. /MOLDPRES/. Premierul italian Mario Draghi şi preşedintele american Joe Biden şi-au exprimat unitatea împotriva Rusiei şi în sprijinul Ucrainei în timpul unei întrevederi care a avut loc marţi la Casa Albă, transmite MOLDPRES cu referire la Agerpres și AFP.

"Aţi fost un bun prieten şi un mare aliat", a afirmat Joe Biden, aşezat lângă Mario Draghi în Biroul Oval, în prezenţa reporterilor.

"Vladimir Putin a crezut că ne poate diviza. Dar cu toţii ne-am dublat eforturile", a adăugat preşedintele american înaintea începerii întâlnirii.

Şeful guvernului italian a apreciat că invadarea Ucrainei de către Rusia a întărit legăturile dintre Statele Unite şi Italia şi, mai larg, între Statele Unite şi Europa. Premierul Draghi a prezis "schimbări drastice" pentru Uniunea Europeană, despre care a spus că va fi determinată să îşi strângă legăturile.

"O Uniune Europeană puternică este în interesul Statelor Unite", a spus Joe Biden, chiar dacă aceasta reprezintă o "concurenţă".

În pofida dependenţei Italiei de gazul rusesc şi a relaţiilor în mod tradiţional prietenoase cu Moscova, guvernul premierului Mario Draghi a fost un susţinător puternic al sancţiunilor împotriva Rusiei.

Foto: EPA

img22003513

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!