ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

IGSU avertizează cetățenii despre pericolul scăldatului

10:37 | 11.05.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 11 mai. /MOLDPRES/. Salvatorii îndeamnă oamenii să nu opteze pentru intrarea în apa lacurilor, iazurilor și râurilor în pofida temperaturilor ridicate de afară, întrucât temperatura apei este joasă, de doar 12 grade Celsius, iar decalajul dintre acestea poate provoca probleme de sănătate și duce la înec, relatează MOLDPRES.

Într-un comunicat emis de instituție, salvatorii îndeamnă cetățenii să fie foarte prudenți la securitatea vieții în timpul aflării în preajma bazinelor acvatice din țară. Aceștia avertizează că diferența de temperaturi, poate duce la crampe musculare, spasme, iar înotul persoanelor se poate finaliza tragic.

“O atenție sporită trebuie acordată minorilor care se aventurează să-și petreacă timpul în preajma bazinelor acvatice. Îndemnul angajaților IGSU față de persoanele care le poartă grija, este ca aceștia să-i supravegheze și să nu le permită jocul în apă”, se spune în comunicat.

Tradițional la începutul sezonului estival Inspectoratul General pentru Situații de Urgență inițiază Campania de prevenire a înecurilor, activitate care are drept scop preîntâmpinarea și evitarea accidentelor și cazurilor de înec în lacurile și râurile din țară. Campania va fi lansată de salvatori odată cu deschiderea sezonului estival, iar angajații IGSU vor merge pe plajele bazinelor acvatice pentru a preîntâmpina persoanele care se odihnesc despre riscurile scăldatului în locuri neautorizate.

Potrivit IGSU în țară sunt doar 19 bazine acvatice dotate cu stații de salvare, unde salvatorii pot monitoriza situația la capitolul siguranței și securității, iar în total în Republica Moldova sunt 3600 de lacuri și iazuri care nu au destinație de agrement, și unde scăldatul nu este indicat. 

Foto: expresul.md

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!