ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O reuniune a staff-urilor Secretariatelor instituțiilor legislative ale țărilor Parteneriatului Estic a avut loc la Chișinău

10:50 | 11.05.2022 Categorie: Politică

Chişinău, 11 mai. /MOLDPRES/. Secretariatul Parlamentului Republicii Moldova a găzduit ieri o reuniune online a staff-urilor Secretariatelor instituțiilor legislative ale țărilor membre ale Parteneriatului Estic, comunică MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, reuniunea a avut drept scop lansarea unei noi etape a proiectului ”Consolidarea administrației parlamentare în țările Parteneriatului Estic”, finanțat de Ministerul Federal German pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (BMZ) și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) în cadrul Fondului Regional de Reformă a Administrației Publice în țările Parteneriatului Estic.

Evenimentul a fost inaugurat de Secretarul general al Parlamentului Republicii Moldova, Tamara Gheorghița, care și-a exprimat speranța că, în pofida contextului regional dificil legat de războiul din Ucraina, statele participante vor reuși să-și consolideze interacțiunea, inclusiv în cadrul acestui proiect.

În încheierea reuniunii s-a decis formularea unei noi foi de parcurs în cooperarea în cadrul Rețelei Secretarilor generali ai Parlamentelor țărilor Parteneriatului Estic. Printre obiectivele propuse se regăsesc transparența în actul legislativ, inclusiv digitalizarea circuitului de acte; evaluarea ex-post juridică și de impact a actelor legislative; incluziunea cetățenilor în procesul de luare a deciziilor; sporirea capacităților diverselor categorii de personal; consolidarea cooperării în cadrul rețelei și cu alte platforme regionale. 

Foto: Parlament

img22003521

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!