ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

620 de cazuri de intoxicații cu pesticide au fost înregistrate în anul curent

14:30 | 11.05.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 11 mai. /MOLDPRES/. Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP) atenționează populația să fie prudentă la utilizarea produselor de uz fitosanitar și precizează că de la începutului anului curent au fost înregistrate deja 620 cazuri de intoxicații cu pesticide, comunică MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, aplicarea irațională a pesticidelor, mai cu seamă pe loturile individuale, de către persoanele cu o pregătire insuficientă și în lipsa echipamentului individual de protecție, inevitabil se răsfrânge asupra stării de sănătate. Numai în perioada 1 ianuarie - 5 mai 2022, au fost înregistrate 620 de cazuri de intoxicații, inclusiv 13 la copii. Din 11 cazuri înregistrate la persoane adulte, 6 (55%) intoxicații cu pesticide au avut loc în urma utilizării acestora în scop suicidal.

Astfel specialiștii ANSP avertizează părinții să nu lase recipientele cu pesticide fără supraveghere și în locuri accesibile pentru copii și precizează că recent, au avut loc 2 cazuri de intoxicații cu afectarea a 3 copii cu vârste între 1-3 ani (1 copil din satul Baimaclia, raionul Cantemir și 2 copii din comuna Băcioi, mun. Chișinău). Aceștia solicită populației să achiziționeze pesticide doar de la furnizori autorizați pentru a evita procurarea produselor contrafăcute și să citească cu atenție eticheta de pe ambalaj.

Foto: ANSP

img22003526

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!