ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

CEC a aprobat simbolurile electorale ale partidelor pentru alegerile din 29 mai

15:26 | 11.05.2022 Categorie: Politică

Chişinău, 11 mai. /MOLDPRES/. Comisia Electorală Centrală a aprobat, în ședința de astăzi, simbolurile electorale pentru imprimare în buletinele de vot la alegerile locale noi din 29 mai 2022 ale partidelor politice și blocului electoral înregistrate în calitate de concurenți electorali, comunică MOLDPRES.

Potrivit CEC, pentru scrutinul din 29 mai curent au fost înregistrate 8 partide politice și un bloc electoral.

Tot astăzi, CEC a luat act de rapoartele privind finanțarea campaniei electorale a alegerilor locale noi din 29 mai 2022, pentru perioada 30 aprilie – 6 mai curent, prezentate de concurenții electorali: Partidul Politic „Șor” și Partidul Politic „Partidul Acțiune și Solidaritate”, precum și datele cu valorile zero reflectate în raportul Partidului Democrat din Moldova.

Totodată, concurenții electorali Partidul Liberal, Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor, Partidul Politic Partidul Nostru și Partidul Politic „Puterea Oamenilor” au informat CEC că nu au deschis contul bancar cu mențiunea „Fond electoral” și nu au desfășurat activități de campanie ce implică cheltuieli financiare.

În același context, CEC a luat act de demersul Partidului Politic „Șor” cu privire la nedeschiderea contului bancar cu mențiunea „Fond electoral” și a sesizat Comisia parlamentară economie, buget și finanțe și Banca Națională a Moldovei în vederea soluționării situațiilor de blocaj legate de refuzul instituțiilor bancare de a deschide conturile bancare ”Fond electoral”.

Pe 29 mai curent, vor avea loc alegeri locale noi în: comuna Ghetlova, raionul Orhei; comuna Horodiște, raionul Rezina; satul Zastânca, raionul Soroca; satul Moara de Piatră, raionul Drochia; satul Tătărești, raionul Strășeni; satul Glinjeni, raionul Fălești; satul Zăicani, raionul Râșcani și satul Hagimus, raionul Căușeni, comuna Lozova, raionul Strășeni și comuna Bobeica, raionul Hâncești.

img22003531

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!