ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene

16:01 | 11.05.2022 Categorie: Comunicate

Întrevederea secretarului de stat Ruslan Bolbocean cu viceministrul afacerilor externe al Ucrainei Mykola Tochytskyi

Chişinău, 11 mai. /MOLDPRES/. Secretarul de Stat Ruslan Bolbocean aflat într-o vizită de lucru la Kyiv a avut o întâlnire cu omologul ucrainean Mykola Tochytskyi. 

Cei doi interlocutorii au discutat despre evoluțiile recente ce vizează securitatea regională în contextul războiului din Ucraina. Secretarul de stat Ruslan Bolbocean a evocat condamnarea fermă de către Republica Moldova a agresiunii rusești împotriva Ucrainei, reconfirmând sprijinul pentru independența și integritatea teritorială a țării vecine.

Cu referire la criza umanitară generată de războiul din Ucraina, oficialul moldovean a informat despre eforturile autorităților noastre de gestionare a numărului mare de cetățeni ucraineni aflați temporar pe teritoriul țării noastre. În aceeași ordine de idei, a fost comunicată disponibilitatea Chișinăului de a sprijini în continuare Ucraina prin acordarea asistenței umanitare.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!