ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șeful diplomației moldovene a avut o convorbire telefonică cu omologul lituanian

19:42 | 11.05.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 11 mai. /MOLDPRES/. Vicepremierul, ministrul afacerilor externe și integrării europene Nicu Popescu a avut o convorbire telefonică cu Gabrielius Landsbergis, ministrul afacerilor externe al Lituaniei, în cadrul căreia interlocutorii au discutat despre contextul de securitate creat urmare a războiului din Ucraina și riscurile regionale generate de acesta, informează MOLDPRES cu referire la Biroul de presă al MAEIE. 

Vicepremierul Nicu Popescu a reiterat angajamentul ferm al autorităților de la Chișinău în vederea implementării agendei de reforme pe plan intern, consolidării rezilienței statului, acestea fiind transformări necesare pentru a avansa în parcursul nostru european. 

„L-am informat pe omologul meu lituanian că suntem gata în timpul apropiat să depunem a doua parte a chestionarului pentru obținerea statutului de candidat pentru aderarea la Uniunea Europeană și lucrăm pentru a aduce Republica Moldova mai aproape de UE”, a spus șeful diplomației moldovene.

Foto: MAEIE

 

img22003539

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!