ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ucraina oferă Rusiei prizonieri ruși la schimb cu ucrainenii răniți din Azovstal

07:47 | 12.05.2022 Categorie: Externe

Kiev, 12 mai. /MOLDPRES/. Ucraina a oferit Rusiei eliberarea unor prizonieri de război ruși în schimbul evacuării soldaților ucraineni răniți din oțelăria Azovstal din Mariupol, asediată, a declarat miercuri vicepremierul ucrainean Iryna Vereshchuk, conform CNN, preluat de digi24.ro și MOLDPRES.

Într-o postare pe Facebook, Vereshchuk a declarat că nu există încă un acord și că sunt în curs de desfășurare negocieri cu privire la această propunere.

„Deocamdată, este imposibil să ridicăm blocada de la Azovstal prin mijloace militare. Apărătorii Azovstalului nu se vor preda. Este demn de respect. Rușii nu vor să audă de extracție. Aceasta este o realitate, dar, venind din partea rușilor, nu este surprinzător”, a scris ea.

Ea a spus că guvernul lucrează la diferite opțiuni pentru a scoate soldații ucraineni din Azovstal, dar că niciuna dintre opțiuni nu este „ideală”, mai notează sursa citată de Mediafax.

„Nu căutăm o opțiune ideală, ci una funcțională”, a declarat Vereshchuk.

Foto: english.alarabiya.net

img22003540

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!