ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Din luna mai, poștașii vor avea salarii majorate cu 18%

09:03 | 12.05.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 12 mai. /MOLDPRES/. Mai mulți angajați ai Întreprinderii de Stat "Poşta Moldovei" vor avea, începând cu luna curentă, salarii majorate, iar conducerea instituției susține că va face tot posibilul pentru a îmbunătăți situația salarială pentru fiecare lucrător din structură, transmite MOLDPRES.

„Săptămâna trecută m-am întâlnit cu colegii din teritoriu. Am vizitat Centrele de Poștă Comrat, Taraclia, Ceadâr-Lunga, unde am anunțat personal că voi face tot posibilul pentru a îmbunătăți situația salarială pentru fiecare lucrător”, a afirmat Roman Cojuhari, administratorul interimar al Întreprinderii de Stat „Poșta Moldovei”.

Potrivit managerului, din 1 mai vor fi salarii mai mari pentru poștași, operatorii poștali și specialiștii Poștei Moldovei din toată țara. „Acesta este doar un prim pas pentru îmbunătățirea condițiilor lucrătorilor”, spune Cojuhari.

Ultima dată când poştaşilor le-a fost majorat salariul a fost în anul 2018. „Din 1 mai 2022, salariile vor crește cu 18%. În continuare voi identifica resurse și soluții pentru ca toți angajații Poștei Moldovei să aibă un salariu decent”, conform sursei citate.

Anterior, în cadrul unui interviu susținut pentru MOLDPRES, Roman Cojuhari a relevat că „una din priorități în calitatea mea de director este modernizarea rețelei poștale și dezvoltarea infrastructurii. La fel, optimizarea și îmbunătățirea serviciilor prestate de întreprindere, dar și implementarea inovațiilor și tehnologiilor performante în domeniu, cum ar fi implementarea sistemului de plăți electronice. Utilizarea instrumentelor de plată fără numerar în era digitalizării va reprezenta un pas decisiv în perfecționarea sistemelor de plăți, aducând o serie de avantaje clienților, precum și întreprinderii”.

Foto: Facebook Roman Cojuhari

img22003543

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!