ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comisiile pentru politică externă a Parlamentelor Republicii Moldova și Italiei s-au reunit într-o ședință

10:01 | 12.05.2022 Categorie: Politică

Chişinău, 12 mai. /MOLDPRES/. Membrii Comisiei politică externă și integrare europeană au participat astăzi la o reuniune comună cu omologii din cadrul Comisiei afaceri externe și comunitare a Camerei Deputaților din Parlamentul Republicii Italiene, comunică MOLDPRES.

Reuniunea a avut loc în format on-line, iar agenda discuțiilor a vizat subiecte de actualitate, precum situația de securitate din regiune și gestionarea crizei umanitare, cu care se confruntă țara noastră.

Parlamentarii italieni și-au exprimat aprecierea pentru capacitatea Republicii Moldova de a gestiona criza refugiaților și au confirmat angajamentul de susținere a autorităților în acest demers.

Totodată, oficialii au discutat despre susținerea perspectivei europene a Republicii Moldova în contextul în care, la începutul lunii martie, țara noastră a depus cererea de aderare la UE. În cadrul reuniunii, oficialii au discutat și despre ratificarea de către Parlamentul italian a Acordului între Republica Moldova și Republica Italiană în domeniul securității sociale.

De asemenea, a fost înaintată propunerea de organizare a unei conferințe internaționale privind integrarea europeană a Republicii Moldova.

Foto: Parlament

img22003548

img22003548

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!