ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Echipamente pentru generarea criptomonedelor au fost ridicate de organele de drept

10:41 | 12.05.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 12 mai. /MOLDPRES/. Procurorii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), ofițerii Serviciului Vamal și ai Inspectoratului Național de Investigații au efectuat ieri opt percheziții, în Chișinău, într-un dosar de contrabandă cu componente ale dispozitivelor electronice pentru generarea criptomonedei, comunică MOLDPRES.

Potrivit PCCOCS, perchezițiile s-au desfășurat după ce, la 10 mai curent, două persoane s-au prezentat la sediul unei companii transportatoare de colete și pasageri din Chișinău, unde au preluat colete parvenite din Italia. Acestea, însă, conțineau dispozitive electronice de tip ASIC – calculatoare destinate generării criptomonedei, care au fost introduse în Moldova prin contrabandă.

Oamenii legii au descins la oficiile persoanelor care au ridicat coletele, la domiciliile și automobilele acestora. Acolo, au fost depistate și ridicate: tehnică fără acte de proveniență în valoare de 1.000.000 lei, precum și telefoane mobile, înscrisuri și mijloace bănești în valute străine care echivalează cu peste 300.000 lei. 

Cele două persoane cercetate sunt fondatorul unei companii în domeniul tehnologiilor informaționale, precum și o persoana responsabilă de comandarea coletelor din Italia. Ambii bărbați sunt din Chișinău și nu au antecedente penale.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!