ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În Republica Moldova este marcată Ziua Internațională a Asistenților Medicali

14:05 | 12.05.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 12 mai. /MOLDPRES/. Asistenții medicali au fost omagiați astăzi în plenul Legislativului cu prilejul zilei lor profesionale, comunică MOLDPRES.

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a mulțumit lucrătorilor medicali pentru faptul că stau în prima linie în misiunea deloc ușoară de a salva viețile oamenilor.

Deputata Ana Oglindă, membru a Comisiei protecție socială, sănătate și familie, medic de profesie, s-a alăturat felicitărilor și a declarat că profesia de asistent medical joacă un rol important în asigurarea sănătății populației.

”În activitatea zilnică, asistentul medical este un adevărat erou și nu așteaptă diplome sau medalii. Trebuie să îmbunătățim cadrul legislativ și condițiile de activitate, astfel încât asistentele și asistenții medicali să rămână fideli profesiei”, a menționat Ana Oglindă.  

Ziua Internațională a Asistenților Medicali este marcată anual la 12 mai.

img22003557

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!