ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Efortul autorităților de a face față noilor provocări a fost discutat de șefa statului cu Comisarul european pentru Afaceri Interne

14:52 | 12.05.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 12 mai. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit astăzi cu Comisarul european pentru Afaceri Interne, Ilva Johansson, care efectuează o vizită de lucru la Chișinău, transmite MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al instituției prezidențiale.

Oficialii au vorbit despre situația de securitate din regiune, creată ca urmare a agresiunii militare ruse în Ucraina, și despre valul de refugiați generat de acest război.

Șefa statului a menționat că pentru Republica Moldova este important să-i ajute, în continuare, pe toți cei care au nevoie de adăpost.

La rândul său, Comisarul Ilva Johansson a spus că solidaritatea cetățenilor moldoveni în această situație a fost una fără precedent și ei merită toată aprecierea.

Discuțiile s-au referit și la efortul autorităților țării de a face față noilor provocări - acțiunile de consolidare a frontierei, majorarea numărului de polițiști de frontieră și de polițiști implicați în asigurarea ordinii publice, mobilizarea instituțiilor pentru a asigura condiții optime pentru refugiați.

În context, președintele Maia Sandu a mulțumit UE pentru detașarea rapidă în Moldova a ofițerilor FRONTEX și a altor experți care lucrează împreună cu poliția de frontieră, pentru asistența oferită de EUBAM refugiaților și pentru măsurile de relocare a acestora în țările UE.

„Prioritară rămâne siguranța și securitatea cetățenilor noștri. Apreciez implicarea și devotamentul de care au dat dovadă în această perioadă angajații diverselor structuri ale forțelor de ordine”, a declarat șefa statului.

Foto: Președinție

img22003558

img22003558

img22003558

img22003558

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!