ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Bender s-a desfășurat reuniunea săptămânală a Comisiei Unificate de Control

15:46 | 12.05.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 12 mai. /MOLDPRES/. La Bender a avut loc astăzi reuniunea săptămânală a Comisiei Unificate de Control la care s-au prezentat delegațiile Republicii Moldova, Federației Ruse, regiunii transnistrene, reprezentanții Ucrainei și ai Misiunii OSCE în Moldova, comunică MOLDPRES cu referire la Biroul politici de reintegrare.

Participanții au reluat examinarea incidentului produs cu patru săptămâni înainte la postul „grăniceresc”, instalat ilegal la intrarea în orașul Bender. Atunci, membrii delegației Republicii Moldova au fost reținuți abuziv de către pretinșii „grăniceri”, care au încercat să efectueze și controlul automobilului delegației.

Chișinăul a condamnat acțiunile provocatoare ale structurilor de forță transnistrene care denotă sfidarea absolută de către acestea a actelor ce stau la baza operațiunii de menținere a păcii pe râul Nistru, iar pentru a descuraja asemenea abuzuri pe viitor, a propus luarea unor decizii în acest sens.

Exponenții Tiraspolului s-au eschivat de la o discuție constructivă propusă de celelalte părți ale Comisiei. Aceștia au respins propunerile delegației moldovenești, au refuzat să dea asigurări că astfel de incidente nu vor mai fi admise și au optat pentru întreruperea ședinței.

Comisia Unificată de Control urmează să se întrunească din nou la 19 mai 2022, având pe agendă aceleași subiecte.

Foto: Biroul de reintegrare

img22003559

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!