ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În 2022, din cauza neadaptării vitezei la condițiile de drum s-au produs 215 accidente rutiere

15:49 | 12.05.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 12 mai. /MOLDPRES/. De la începutul anului curent, din cauza neadaptării vitezei la condițiile de drum, s-au produs 215 accidente rutiere, soldate cu 244 de persoane traumatizate și 32 decedate, comunică MOLDPRES.

Potrivit Inspectoratului Național de Securitate Publică al IGP, viteza excesivă rămâne una dintre principalele cauze ale accidentelor rutiere.

„În urma unei analize efectuate, s-a constatat că, în doar trei ore, un echipaj de poliție, care activează cu aparatul de măsurat viteza TruCam, înregistrează în mediu aproximativ 20 de încălcări ale Regulamentului circulației rutiere, unde conducătorii auto admit depășirea vitezei cu peste 20 km/h decât limita prevăzută pe segmentul respectiv de drum”, se arată în comunicatul INSP.

Oamenii legii îndeamnă șoferii să fie prudenți și să respecte Regulamentul circulației rutiere și anunță că de la începutul anului au fost întocmite 53 930 de procese verbale pentru depășirea limitei de viteză.

Foto simbol

img22003560

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!