ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste două milioane de oameni au decedat în Europa din cauza COVID-19

15:55 | 12.05.2022 Categorie: Externe

Paris, 12 mai. /MOLDPRES/. Peste două milioane de persoane au decedat din cauza COVID-19 în Europa, regiune care a fost pentru mult timp epicentrul pandemiei, a anunţat joi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), potrivit AFP, preluat de AGERPRES și MOLDPRES.

''O etapă devastatoare a fost depăşită întrucât numărul deceselor asociate COVID-19 declarate de ţările din regiunea europeană a OMS a depăşit două milioane de persoane'', a precizat pentru AFP un purtător de cuvânt al organizaţiei sanitare a ONU.

În total, 2.002.058 de persoane au decedat din cauza COVID-19 din 218.225.294 de cazuri recenzate de organizaţie în zona europeană a OMS, care se întinde până în Asia Centrală.

Ţara care a înregistrat cel mai ridicat număr de decese la nivel global, Statele Unite, a depăşit la rândul său pragul de un milion de morţi, a anunţat joi Casa Albă.

După o revenire în primele două săptămâni din martie, pandemia de coronavirus a regresat între timp în Europa.

Numărul cazurilor şi al deceselor s-a redus cu 26%, respectiv 24% în ultimele şapte zile.

La peste doi ani de la primele restricţii, cele mai multe dintre statele europene doresc să depăşească momentul COVID-19 şi doar puţine măsuri au mai rămas în vigoare.

În Franţa, spre exemplu, purtarea măştii nu va mai fi obligatorie în transportul în comun începând de luni.

Foto: france24.com

img22003561

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!