ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O companie din Turcia este interesată de merele produse în Republica Moldova

16:33 | 12.05.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 12 mai. /MOLDPRES/. Reprezentanții unei companii din Turcia s-au arătat interesați de merele produse în Republica Moldova, transmite MOLDPRES.

Membrii Asociației Moldova Fruct, producători de mere, au fost vizitați în această săptămână de reprezentanții unei companii din Turcia care deține una dintre cele mai mari suprafețe de livezi din Europa (850 ha) și comercializează mere în India, Orientul Mijlociu și Rusia.

„Compania dorește să inițieze o colaborare cu producătorii din Moldova și să achiziționeze volume mari de mere pe care să le vândă preponderent în India. Sunt interesați de soiurile Gala, Red Delicious, Red Chief, Braeburn, Jeromine, Granny Smith, care să fie ambalate în cutii Cargo Bushel de 18 kg”, indică Moldova Fruct.

Potrivit sursei citate, în luna august se planifică o deplasare a unui grup de producători din ţara noastră la compania turcă, pentru a studia cerințele exacte pentru soiul, calitatea, calibrul și ambalajul solicitat.

Misiunea a fost organizată de Asociația Moldova Fruct și proiectul Agenţiei SUA pentru Dezvoltare Internaţională (USAID) Agricultura Performantă în Moldova.

Foto: Moldova Fruct

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!