ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comisarul European pentru Afaceri Interne a salutat Moldova pentru modalitatea de gestionare a fluxului de refugiați

17:02 | 12.05.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 12 mai. /MOLDPRES/. Comisarul European pentru Afaceri Interne, Ylva Johansson, a salutat Moldova pentru modalitatea de gestionare a fluxului de refugiați. Oficialul a întreprins astăzi împreună cu ministrul Afacerilor Interne, Ana Revenco, o vizită la punctul de trecere a frontierei Leușeni, comunică MOLDPRES.

După ce au inspectat punctul de trecere și au discutat cu ofițerii din cadrul Agenției FRONTEX și cei ai Poliției de Frontieră, cei doi oficiali au susținut un briefing.

„Suntem recunoscători pentru ajutorul acordat în încheierea acordului cu Agenția FRONTEX și iată că polițiști din toate statele membre ale UE, împreună cu polițiștii de frontieră a R. Moldova, sunt aici și fac echipă comună pentru a asigura securitatea la granița cu războiul”, a opinat Revenco.

Șeful de la MAI a reiterat că țara noastră își dorește să devină parte a comunității de securitate europeană și poate deveni o centură de siguranță pentru spațiul european.

Oficialul european a apreciat atitudinea luată de Chișinău în contextul războiului din Ucraina, dar și modalitatea de gestionare a fluxului de refugiați.

„Am fost foarte impresionată de modul în care a fost gestionată situația migranților. Pot spune că este un model de acționare. La Chișinău am discutat despre securitate, despre gestiunea frontierei și despre misiunea FRONTEX”, a spus Johansson.

La Chișinău, Comisarul European pentru Afaceri Interne a avut întrevederi cu conducerea de vârf a țării.

img22003565

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!